Frågor och svar

Jag får inget namn på mitt kursintyg. Hur får jag det?

I vanliga fall börjar kursintygen med ”Kursintyg utfärdat till Förnamn Efternamn”. Om du inte ser ditt namn går du in på din profil (klicka på knappen ”Min profil” längst upp till höger) och fyll i ditt förnamn och efternamn. Klart!

När jag loggar in och ser min profil står det 'Inga kurser ännu.'. Hur anmäler jag mig till en kurs?

Gå till alla kurser och gå in på den kursen du önskar gå. Klicka sen på ”Gå kursen!”. Då skickas du vidare till första lektionen i kursen.

Jag har anmält mig till en kurs men förstår inte hur jag navigerar runt. Hur gör jag?

När du har skapat ett konto, loggat in och valt vilken kurs du vill gå (klickat på knappen ”Gå kursen!”) skickas du vidare till första lektionen i kursen. Nu är det bara att starta! Du får även ett bekräftelsemejl till vald kurs startsida. När du är inloggad kan du se alla kurser du valt att gå under ”Min profil” (knappen längst upp till höger).

Mer ingående information:
När du är färdig med en lektion klickar du på knappen ”Klar med avsnittet”. Använd de blåa pilarna för att gå framåt och bakåt.

Om det finns ett prov tillhörande lektionen behöver du göra det innan du kan gå vidare. Klicka då på knappen ”Gör provet”. Du får göra omprov tills du blir godkänd (80% rätt). När du har fått godkänt får du tillgång till facit och kan fortsätta till nästa lektion.

När du har klickat på knappen ”Klar med avsnitt” till alla lektioner och fått godkänt på alla prov samt fyllt i utvärderingen kommer du att kunna hämta ut ett kursintyg.

Har du några frågor under kursens gång? Ställ dem i frågeformuläret som ligger längst ner i varje lektion.

Hur startar jag kursen?

När du är inloggad och går in på en kurs, till exempel Källkritiska övningar för elever och andra, samt klickar på ”Gå kursen!” skickas du vidare till första lektionen. Då har du startat!

Vad kostar det att gå en webbkurs?

Webbkurserna är kostnadsfria tack vare att internetkurser är en del av IIS satsningar för att utveckla internet och internetanvändandet.

Jag har gått klart en webbkurs men hittar inte kursintyget.

Kursintyget skickas till din mejladress, finns på kursens startsida och i sista lektionen av kursen. Om du inte ser knappen (”Hämta kursintyg”) behöver du markera alla lektioner som klara.

Jag har glömt mitt lösenord!

Klicka på Logga in-knappen och därefter på kugghjulet (eller gå direkt hit). Fyll i din angivna e-postadress till ditt konto och gå till din inkorg, där det nu väntar ett mejl om att återställa lösenordet.

Har du inte fått något mejl? Dubbelkontrollera din skräppost eller någon regel i din mejl förhindrar att det mejlet ska komma till din inkorg.

Hur navigerar jag i en webbkurs?

Du har en navigation uppe till höger och navigation längst ner för att ta dig fram och tillbaka i en kurs. När du har gjort klart en lektion markerar du den som klar för att komma vidare. Om lektionen har ett prov kopplat till sig behöver du göra provet innan du går vidare. När du markerar sista lektionen som klar kan du hämta ditt kursintyg.

Hur gör jag tillhörande kursprov?

Om det finns ett prov tillhörande avsnitt klickar du först på knappen ”Klar med avsnittet” och därefter kommer du få möjlighet om att göra provet.