Om Internetkurser

Vi vill att vem som helst, var som helst, ska få tillgång till utbildning om internet. Därför finns våra internetkurser – en del av IIS satsningar för att utveckla internet och internetanvändandet. I korthet går det ut på att vi ger dig möjligheten att kostnadsfritt lära dig mer om hur nätet fungerar genom att gå kurser inom ämnet.

Det här får du på kursportalen

Lär dig mer om webb på webben

Vi erbjuder webbkurser för dig som vill få mer kunskap om internet – allt från att hantera teknik till att lära sig mer om innehåll på nätet.

Lär dig från valfri enhet

Våra webbkurser passar utmärkt via mobil, surfplatta och dator – för att du enkelt ska kunna lära dig mer om internet.

Lär dig tillsammans med andra

Kursportalen har stöd för att du ska kunna diskutera och ställa frågor direkt i lektionerna.

Syfte och mottagare

IIS vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet. Därför är målet med våra kurser att erbjuda utbildning inom teknik, trygghet och innehåll på nätet.

IIS kursportal är framtagen i syfte att ge dig kunskap om internet, oavsett om du är van, till viss del van eller icke-van internetanvändare. Den kunskap du tar till dig ska även intygas tycker vi. Därför erbjuder vi kurser där du som deltagare efter avklarade studier tilldelas kursintyg.

Vi vill fylla den här samlingsplatsen med internetkunskap. Och den är öppen för alla. För dig som är pedagog eller lärare, förälder, företagare eller privatperson. Eller för dig som bara råkar älska internet.

Kostnadsfritt?

Utifrån urkunden, som styr vår verksamhet, har IIS en uttalad ambition att bli ett kunskapsnav i Sverige när det kommer till internet och internetinfrastruktur. Våra internetkurser är en del i den satsningen, där IIS erbjuder korta och konkreta onlineutbildningar. Tack vare överskottet av domänverksamheten kan vi finansiera projekt som detta.

Upphovsrätt

Webbplatsen är licensierad under en Creative Commons erkännande-dela lika-licens såvida inget annat anges.

Licensen erkännande – dela lika innebär att du får fritt använda, sprida, kopiera och bearbeta innehållet så länge du talar om att det kommer från IIS.

Integritetspolicy
Användarvillkor